Flo yoga

Waar fysiotherapie mensen op weg helpt en zwakke schakels sterker kan maken, helpt yoga om een vitale leefstijl te blijven onderhouden. Binnen de yoga zijn er allerlei verschillende vormen, welke als tools ingezet kunnen worden. Ik geloof zelf niet zozeer in één manier of één weg. Wel geloof ik dat je altijd nieuwsgierig mag zijn om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Yoga liet mij weer ontdekken dat er andere manieren zijn van bewegen én leven. Ik neem je graag mee hoe je weer mag gaan ontdekken en hoe je dat ook kan integreren van de mat af. In verschillende trainingen en verdiepingen heb ik ruime ervaring (500+ uur) opgedaan vanuit de eeuwenoude hatha (flow) in een meditatiecentrum in Guatemala, tot Strala Yoga in bij Tara Stiles in New York en allerlei scholingen rondom Yin en Yin Medicine bij de Bivag in Sneek.

Strala Yoga

Dit is een meer dynamischere vorm van yoga. Strala voelt als een bewegende meditatie op de flow van de ademhaling. Het omvat elementen uit de yoga, tai chi en shiatsu. Het integreert elf principes van natuurlijk bewegen, zoals bewegen vanuit het midden. Ik zal de focus minder leggen op het eindresultaat of de pose zelf, maar veel meer ook tussen de poses in begeleiden. Je gaat hierdoor minder in het hoofd zitten en gaat weer meer voelen, wat past bij jouw lichaam op dat moment. Verder leer je ook hoe je uitdagingen aan kan gaan met ‘ease’. Ease is een term, welke in het Nederlands misschien het beste te vertalen is als ‘met gemak of met comfort’. Niet dat het gemakkelijk is. Het is een weg die niet in gaat tegen jezelf, maar juist zonder pijn en in lijn met jouw lichaam. Hierdoor worden bewegingen efficiënter. Het is een vorm van yoga, die je laat voelen als JOU. In jouw beste vorm. Creatief. Energiek. Intuïtief. Sprankelend.

Yin Yoga

Deze vorm focust zich juist meer naar binnen, bewegend in stilte. Yin gaat over ruimte maken in de fascia, het bindende weefsel, wat voor een groot deel bestaat uit water. Het is daarom ook een een waardevolle aanvulling op de fysiotherapeutische behandelingen. Door langdurig (2-5 minuten) in een fasciale rekhouding te liggen, ontstaat meer bewegingsvrijheid. Door langer de poses aan te houden komt er een stofje hyaluron(zuur) vrij, wat water aan zich bindt. Deze vorm van yoga is ook Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel en gewrichten weer soepeler worden. Andere voordelen zijn het aanspreken van een natuurlijke zelfhelende respons aan, kalmeren van lichaam en geest, verminderen van pijn en stress, meer verbonden met jouw intuïtie/gevoel en een betere energiedoorstroming.

Iedere dinsdagavond is er een (online) yinles bij studio bowspring en yoga, te Den Bosch. Voor overige events, zoals yin op zaterdag, zie events.

Yinnerguidance

Yinnerguidance bundelt de krachten van yin yoga, meditatie, journallen en numerologie. Het helpt je om de flow te vinden in jezelf en je af te stemmen op de thema's van de dag. Het laat je inspireren van binnenuit. Eline zal je live of online begeleiden in een sessie met verschillende houdingen, thema's en vragen. Deze vragen passen bij de flow van die dag. Ze zullen voor een ieder andere dingen aan het licht brengen. Gemiddeld duurt een sessie vijf kwartier. Je hebt hiervoor een rustige omgeving, matje en pen/papier nodig. Benieuwd of yinnerguidance iets voor jou kan betekenen? Stuur gerust een mail naar eline@flofysio-yoga.nl.